top of page

Värjäys kurssille innostumaan


Koti kudonta järjestää myös värjäyskursseja. Kurssilla värjätään villalankoja mausteilla, bioroskilla, kukkasilla tai kasveilla. Värjäys on mielenkiintoinen prosessi, johon vaikuttaa lanka, värjäysaine, valo, lämpötila ja happo/emäksisyys.


Helpoin tapa on aloittaa kylmävärjäyksellä. Lankaan ei tule niin voimakasta väriä, kun keittämällä, mutta on helppo aloittelijallekin. Ennen kurssia kannattaa kerätä sipulinkuoria, tai kahvinpuruja tai lupiinin kukkia noin 2L kulhon verran. Lisäksi voit ottaa mukaan lasipurkin, jossa on tiiviskansi ja on kooltaan 1,5-2L. Opastuksen ja muut aineet saat kurssilta. Myös värjäysmateriaalia voi hankkia sieltä.


Yllätyksellisyys on värjäyksessä avain sana. Jokainen värjäyskerta on erilainen ja kahta samaa väriä ei saa aikaiseksi. Joskus pienikin muutos voi synnyttää uuden sävyn. On se sitten kullankeltainen, metsänvihreä ja veden sininen.


Mitä sitten teen luonnonvärjätyillä langoilla. Voit kutoa kahvinjuojalle sukat tai kukkaistytölle lapaset tai vaikka kääriytyä syksyllä lämpimään shaaliin jossa on mukava muistella kesän värejä itse värjätyissä langoissa.


Värjäyksen ekologisuus. Kun vielä pois heitettävästä biojätteestä voit ottaa talteen värit.


9 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page